Blev stille nat oprindeligt skrevet på tysk?

Den populære julesang "Silent Night" er blevet oversat til flere sprog verden over (som fransk), men den blev oprindeligt skrevet på tysk under titlen Stille Nacht. Det var blot et digt, før det blev forvandlet til en sang en julenat i Østrig.

Opstod Silent Night i Tyskland?

"Silent Night" (tysk: "Stille Nacht, heilige Nacht") er en populær julesang, komponeret i 1818 af Franz Xaver Gruber til tekster af Joseph Mohr i den lille by Oberndorf bei Salzburg, Østrig. Det blev erklæret som en immateriel kulturarv af UNESCO i 2011.

Hvor blev Silent Night oprindeligt skrevet?

Sangens tekst blev oprindeligt skrevet på tysk lige efter afslutningen af ​​Napoleonskrigene af en ung østrigsk præst ved navn Joseph Mohr. I efteråret 1816 blev Mohrs menighed i byen Mariapfarr var rullende. Tolv års krig havde decimeret landets politiske og sociale infrastruktur.

Hvor mange sprog er Silent Night blevet oversat til?

Sammensætningen udviklede sig og blev oversat til over 300 sprog med mange forskellige arrangementer for forskellige stemmer og ensembler.

Hvem skrev den originale sang Silent Night?

Men i efteråret 1816, en ung katolsk præst, Joseph Mohr, havde skrevet et juledigt på seks vers, der begyndte "Stille Nacht, Heilige Nacht" - Stille Nat, Hellige Nat - om en krølhåret Jesu fødsel.

Wiener drengekor - Stille Nacht (Silent Night)

Hvad betyder Round yon virgin i Silent Night?

1. Rund yon jomfru. "Runden" i "Silent Night" kalder måske billeder af den bløde, moderlige slags, men i sætningen "round yon virgin" betyder det simpelthen "rundt om." "Yon" er et forældet ord for "den der" eller "derovre." Betydningen af ​​sætningen i sangen afhænger af linjen før den.

Hvor mange gange er Silent Night blevet optaget?

Feriesangen "Silent Night" er blevet indspillet mindst 733 gange gennem de seneste 36 år. Feriesangen "Silent Night" eksisterede længe før julemusik nogensinde blev indspillet.

Hvad er budskabet om Silent Night?

Den berører mennesker fra alle nationer og kulturer: julesangen "Stille nat, hellige nat!" er en udtryk for den dybeste refleksion og åndelige længsel efter fred.

Er Silent Night en sand historie?

Sangen blev hurtigt meget populær i hele landsbyen, og da en "omvandrende tyrolsk teatergruppe" kom gennem byen, var de med til at sprede "Stille nat" i hele Østrig og Tyskland. På trods af Lemmermeyers forsikringer om, at hendes historie er den autentiske, der er bevis for, at det ikke er helt sandt.

Hvilken form er sangen Silent Night?

Men Gruber valgte en særlig musikalsk stil, kaldet Siciliana, for melodien, sagde hun. ”Det er en italiensk sangform, der var rigtig populær i det 17. og 18. århundrede. Det er beregnet til at efterligne lyden af ​​vand.

Hvilket instrument blev Silent Night skrevet til?

Joseph Franz Mohr (1792-1848)

Den nylige oversvømmelse af den nærliggende Salzach-flod havde sat kirkeorgelet ud af drift, så Gruber komponerede musikken til guitar akkompagnement. (Guitaren på billedet nedenfor menes at være den, Joseph Mohr spillede i 1818.)

Hvordan staver man Silent Night på tysk?

Om “Stille Nacht" ("Stille nat")

Verdens mest populære julesang blev første gang sunget i Østrig juleaften 1818.

Hvorfor er Silent Night kontroversiel?

Kontrovers og censur

Silent Night, Deadly Night var en af ​​de mest kontroversielle film i 1980'erne på grund af sin reklamekampagne, især dets plakater og tv-spots, der lagde stor vægt på, at morderen var klædt ud som julemand. ... Julemanden er ikke en religiøs figur, han er en mytisk karakter.

Hvordan opstod Silent Night?

Der er en vidunderlig historie om julesangen "Silent Night". Sangen blev angiveligt første gang opført juleaften i 1818, kun få timer efter, at den var blevet skrevet. Det Den østrigske præst Joseph Mohr havde desperat brug for musik til midnatsmessen, fordi hans kirkes orgel var ødelagt.

Hvem synger den bedste version af Silent Night?

10 bedste versioner af 'Santa Baby'

  • Bing Crosby (1945) Denne tidlige version af "Silent Night" af Bing Crosby er en absolut juleklassiker. ...
  • Julie Andrews (1949) ...
  • Simon & Garfunkel (1966) ...
  • Carpenters (1978) ...
  • Boyz II Men (1993) ...
  • Mariah Carey (1994) ...
  • Kirk Franklin & The Family (1996) ...
  • Justin Bieber (2011)

Hvilken højtid fejrer Silent Night?

Sangen er blevet et kulturelt fænomen, en fast bestanddel af julekanonen i kulturer over hele kloden. Hver juleaften, hundredvis af mennesker fra hele verden stimler sammen uden for det ottekantede kapel i Oberndorf, Østrig, for at synge med på en af ​​verdens mest elskede julesange: Silent Night.

Er Feliz Navidad blind?

Feliciano var født blind på grund af medfødt glaukom, som er en fødselsdefekt i øjet, der får det intraokulære tryk til at stige, hvilket fører til skade på synsnerven. Han begyndte at spille musik som barn og lærte sig selv harmonika. Feliciano fik sin første guitar i en alder af 9.

Hvorfor er Feliz Navidad så populær?

José Feliciano skrev sang for at forene folk med sin feriehygge og dens tosprogede tekster - både på spansk og engelsk. Halvtreds år senere er "Feliz Navidad" stadig så populær som nogensinde. Det er dukket op i film og tv-serier. Det er blevet dækket af musikalske kunstnere så forskellige som Celine Dion, Kacey Musgraves og BTS.

Hvilket sprog er Feliz Navidad?

Feliz Navidad er en meget enkel sang med kun nitten ord på engelsk og spansk, gentaget over en køretid på tre minutter. Kun seks af disse ord er på spansk: "Feliz Navidad, próspero año y felicidad." Dette oversættes til: "Glædelig jul, fremgangsrigt år og lykke."

Hvad er tidens #1 julesang?

Ifølge Guinness Book of World Records, "White Christmas" af Bing Crosby er ikke kun den bedst sælgende jule-/feriesingle i USA, men også den bedst sælgende single gennem tiderne, med et anslået salg på over 50 millioner eksemplarer på verdensplan.

Hvad er den mest elskede julesang?

Top 10 julesange gennem tiden

  • Stille nat.
  • Gud hvile I glade herrer.
  • O kom alle trofaste.
  • O hellige nat.
  • Hvilket barn er dette?
  • Vi tre konger.
  • Den første Noel.
  • Væk i en krybbe.

Hvad er den mest indspillede julesang nogensinde?

Sentimental feriefavorit "Stille nat" topper listen med 137.315 indspillede versioner, efterfulgt af "White Christmas", "Jingle Bells", "The Christmas Song" og "Winter Wonderland", der udfylder top fem.